Szerkesztői előszó: A Jóléti migráció folyamatai a magyarországi vidéki térségekben című tematikus blokkhoz - Tomay, Kyra; Ragadics, Tamás (Socio.hu Társadalomtudományi Szemle, 2025)
A magyarországi vidéki térségek átalakulásának tárgyköre régóta áll a társadalomtudományi kutatások fókuszában. A tematikus blokk a falvakba irányuló jóléti és életmód–migrációval, a vidéki dzsentrifikáció hazai helyzetével és következményeivel foglalkozik, sajátos perspektívát biztosítva az elmúlt időszak folyamatainak megértéséhez.