Fizetett gondoskodás mint globális iparág - Gábriel, Dóra (Socio.hu Társadalomtudományi Szemle, 2019)
Turai Tünde (2018) Hierarchiák fogságában. Kelet– és középeurópai nők a globális idősgondozói ellátórendszerben. Budapest: Balassi Kiadó – MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont